Mazout

Mazout is eigenlijk de Russische benaming voor stookolie, namelijk '?????'. Deze vorm van brandstof word gebruikt in dieselmotoren en in verwarmingsinstallaties. In Nederland wordt mazout minder vaak meer gebruikt en wordt het huis gestookt met aardgas. Echter, in België is mazout nog steeds een zeer populaire vorm van stookolie. Mazout is zowel bij fysieke winkels te verkrijgen als online te bestellen.

Voordelen van stoken op mazout

Er zijn diverse voordelen wanneer u ervoor kiest om mazout online te kopen. Hieronder vindt u enkele argumenten om uw huis te verwarmen met deze huisbrandolie.

Een zeer goede prijs
De afgelopen jaren/maanden is de prijs van mazout flink gedaald. De reden hiervan is een daling van de internationale brandstofprijzen. De vraag van mazout wordt minder en het aanbod blijft gelijkt. Hierdoor daalt de mazoutprijs sterk online en kunt u de stookolie goedkoop online kopen.

Mazout is betrouwbaar
Mazout is één van de meest betrouwbare brandstoffen. De stookolie ontploft niet en zal ook niet verbranden.

Gemakkelijk op te slaan
Stookolie is gemakkelijk op te slaan in een zogenaamde mazoutketel. Hierdoor kunt u in één keer voor de hele winter mazout inslaan en hoeft u zich geen zorgen meer te maken om het verwarmen van uw huis.

Bovengrondse en ondergrondse mazouttank

Omdat de houveelheid mazout die u wilt opslaan voornamelijk erg groot is, moet u een special mazouttank laten plaatsen waarin u de stookolie kunt opslaan. Deze kan zowel bovengronds als ondergronds geplaatst worden. Hiervoor kunt u contact opnemen met gespecialiseerd mazoutleveranciers.

Mazout online bestellen

Bent u overtuigd van de voordelen van mazout? Dan wilt u vast direct mazout bestellen bij dé goedkoopste mazoutleveranciers. De prijzen van mazout zijn momenteel erg gunstig, waardoor het slim is om direct voor de hele winter uw mazoutvoorraad in te slaan. Dit kunt u zowel online doen, als bij fysieke winkels bij u in de buurt. Zij komen de stookolie bij u thuis gratis afleveren!